خیابان لاله زار از قدیمی ترین خیابان های تهران است. این خیابان از شمال به خیابان انقلاب و از جنوب به میدان توپخانه می رسد و امروزه برخلاف پیشینه اش، بازار وسایل الکتریکی ست.
ناصرالدین شاه وقتی در سفر به پاریس خیابان شانزه لیزه را دید، در صدد برآمد که چونان خیابانی هم در تهران بسازد؛ پس در باغ لاله زار در مرکز تهران، نخستین خیابان سنگفرش پایتخت به شکل و شمایل فرنگی درست شد. خانه ها و مغازه های لوکس در یک طرف، و یک پارک تفریحی در طرف دیگر، باعث تجمع اصناف و مشاغل مختلف در آن و البته حضور روزافزون عامه ی مردم شد. به زودی لاله زار به خیابانی برای تفریح و سرگرمی معروف شد. کافه ها و سینماها و سالن های تئاتر یکی پس از دیگری ساخته شدند و لاله زار به خاطره ی جمعی چند نسل از ایرانیان پیوست.
این روزها اما هیچ خبری از آن سالن های سینما و تئاتر و آن تماشاگران پرشور نیست؛ زرق و برق و نئون های سینماها جایشان را داده اند به وسایل برقی و سیم و کابل و لامپ. در بهترین حالت، سردر سینما هنوز باقی مانده است. یا تخریب شده اند، یا تغییر کاربری داده اند و هر آن بیم فروریختنشان می رود.
در گذر از این خیابان، باور کردنی نیست که آن تعداد سینما با مشتری های ثابت داشته است. اگر دقت نکنی به دور و برت، چه بسا پاساژ یا انباری وسایل الکتریکی یی که از جلویش می گذری، فلان سینمای معروف بوده است، و اگر سرت را بالا نگیری که اصلا سر درهای نیمه جان را هم نمی توانی ببینی....
من اینجور نقشه ها رو؛خیلى دوست دارم!
برای؛این پست و تصویر و بشنوید؛خیلى مرسی ازشما
+روح آقای خسرو شکیبایی شاد...
++خدا رحمت کنه اموات شما رو
راستش گشتم نقشه ای پیدا کنم تا شامل همه ی بناهای تاریخی این خیابون باشه و این رو پیدا کردم.
خواهش می کنم؛ خوشحالم که دوست داشتید.
+ روحشون شاد؛ نقششون در این فیلم به یاد موندنی هست.
++خدا رفتگان شما رو هم بیامرزه و عزیزانتون رو براتون نگه داره.
خیلی ممنونم که خوندین.
غم انگیزه مرگ تدریجی زیبایی های خاطره انگیز
بله، و در کشور ما سابقه داره!
باید پذیرفت که لاله زار دیگه اون لاله زار نمی شه؛ آخرین ردپاهای مراکز فرهنگی ش هم در حال پاک شدنه.
خیلی ممنونم که خوندین.